donderdag 22 september 2011

color collector

Ik ben een dief! Voilà! Ja ik steel ideeën van anderen, zo simpel is dat. Straf hé?
Onlangs zag ik bij haar iets wat ik wel leuk vond. Ze maakte namelijk dit en dit. Ik had het al eens gezien in de zomer toen we in Rotterdam waren en deze tentoonstelling bezochten. De kunstenaar in kwestie verzamelt verzamelingen en sorteert deze dan per kleur. Ik vond dat wel cool. Dus probeerde ik dat ook. Met de hulp van de zoon zocht ik leuke spulletjes samen in eenzelfde kleur. Hier zie je mijn verzameling. Let wel, ik ben een slechte fotograaf, mocht ik het laten aan iemand die er verstand van heeft, zou het waarschijnlijk net wat leuker zijn, maar toch ben ik tevreden van het resultaat. Beoordeelt u zelf.



gsm tasje - kookwekkertje - brandweerwagen - retro computerspelletje ) zonnebril - magneet - broche  bloempjesring - boekentas - converse all stars - muts 


t-shirt - geboortekaartje - spaarvarken - tandenborstelhouder - ballon vosje - chocoladereep- sleutelhanger - badeendje - tandenborstel - duplo verkeerskegel - nachtlampje - boek prints


handtas madelief - kikker - naaidoosje - hemd - prentenboek - bestek - 
spaarpot paddenstoel- duplo bloempje - boodschappentas


pipi potje - stof planes - houten ketting - pet -haarborstel - badspeeltje - retro schiftje
fimo bloempjes - papieren zakdoekjes - pen - Thomas de trein - laptop tas


zondag 18 september 2011

Whoops

Damn it! Is het te zien dat de school terug is begonnen? Ik heb al 19 dagen gewoon nikske gepost! Busy busy.... Dat wil nochtans niet zeggen dat er hier weinig creatiefs te gebeuren valt hoor! Afgelopen weken maakte ik nog een turnzakje voor de zoon, een pennenzak voor mijn zieke vriendinnetje en wat babyspullen op bestelling. Alleen ben ik zo dom geweest er geen fotootjes van te nemen. Bijgevolg kan ik geen realisaties posten :-/

Voorts ben ik afgelopen woensdag gestart met nieuwe naailesjes. Eerlijk gezegd viel het tegen, allemaal oudere dames die precies al langer in dat naaigroepje zitten en al heel wat kunnen! Die bekeken mij wat verdwaasd aan, hadden precies nog nooit zulke kleurrijke stofjes gezien, laat staan een jonge madam die met weinig voorkennis en nog minder ervaring daar kinderkleding kwam naaien! Ik voelde me als een one woman rariteitenkabinet ;-)

Even heb ik overwogen om niet meer te gaan en het gewoon allemaal op mijn eigen uit te zoeken met de deskundige hulp van mme zsazsa, oon, polkadotjes of meisjesmama om maar een paar van mijn online heldinnen te noemen.
Daarna bedacht ik: stik! Ik doe gewoon mijn ding en als ik hulp nodig heb met iets dan vraag ik het. Het is nu eenmaal de enige naailes in de omgeving die op woensdag te volgen valt...

Het eerste project dat op poten staat is een rokje voor mijn bijna jarige metekindje. Ik beloof: deze keer zal ik wel een fotootje trekken om het resultaat te delen.
.

donderdag 1 september 2011

portemonneetje

Zondag ging ik nog eens op stofjesjacht en creatieve ideeën opdoen. Ik kwam thuis met vier prachtige lapjes van vermiljoen.


Gelukkig waren het maar vier lapjes want als ik genoeg centjes had, kocht ik gewoon al die leuke stofjes.
Ik was speciaal gegaan voor het vosjes-stof, wat had u nu gedacht. Thuisgekomen heb ik ineens geprobeerd om een portenmonneetje te maken voor de zoon, zodat hij zijn drankcentjes stijlvol kan meenemen naar school in zijn vosjes-boekentas. Die ritsen inzetten, ik begin het een beetje door te hebben hoe het moet.