vrijdag 26 oktober 2012

Negen en cool

Het neefje was jarig. Wel negen jaar werd ie! En grote jongens van negen willen geen speelgoed of kleren voor hun verjaardag. Dat is kinderachtig en niet cool.
U ziet, negenjarige jongens willen namelijk centjes. Want jongens van negen verdienen niet genoeg centjes om dure spullen te kopen. En deze negenjarige wou een nieuwe Wii-u, want das niet kinderachtig en wél cool. Uiteraard wil tante rippelstippel  ook iets cool geven. (want dan is zij per definitie toch ook cool, niet? )

Dus werd het neefje gesponsord.

Alleen worden er ten huize rippelstippel nooit, maar dan ook nooit, gewoon centjes gegeven. Zelfs centjes verdienen een leuke verpakking.
Er werd meteen gedacht aan een portemonnee, maar jongens van negen vinden portemonnees ook niet erg spannend. Op welke manier kan je nu geld geven aan een jongen van negen die graag gamed? Als het negenjarige neefje ergens naar toe gaat, gaat immers onvermijdelijk zijn nintendo DS mee.

Potlood en schetsboek werden boven gehaald en er werd een ideetje op papier gezet om een game-portemonnee te maken. Zo eentje waar je alle spelletjes in kunt steken. Ik koos voor mijn meest favoriete stofje aller tijden en maakte het volgende :


Op zijn verjaardagsfeestje opende het feestvarken zijn pakje en zei: "Hé tante dat is cool!"

Oef!

zondag 7 oktober 2012

oh so cosy

Het zusje van mijn schoonzusje kreeg een kindje. Dus vroeg mijn schoonzusje of ik geen babydekentje kon fabriceren voor de nieuwe aanwinst in hun familie. Uiteraard wou ik dat met veel plezier doen, zeker omdat ik nog nooit een dekentje gemaakt had. Ik heb het wel geweten! Dat stomme fleece-stof werkte niet erg mee ondanks de duizenden speldjes.... Het tornmesje was mijn best vriend namiddag. Na veel vijven en zessen is het uiteindelijk wel gelukt, maar ik heb toch een vraagje voor jullie : Hoe zorg je ervoor dat je katoentje niet gaat 'blazen' ten opzichte van de fleece? Alle hulp zeer welkom! Ondertussen kan u mijn eerste dekentje hier kritisch aanschouwen. Van de rest van het stofje naaide ik nog snel een slabje en een pampertasje.